Wij willen jouw idee horen!

We hebben jouw idee nodig. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) stippelt haar beleid voor de komende jaren uit. Samen met jou. Dit jaar geven we onze plannen vorm met iedere Brusselaar die daar zin in heeft. Dat is Stadspiratie.

Van 19 februari tot 30 juni willen we zoveel mogelijk Brusselaars horen. Op ons online platform kun je ideeën indienen over zes verschillende thema's: leren, opgroeien, meedoen, samen maken, ontmoeten of gezond leven in de stad. (Je vindt ze hier). Heb je een geweldig idee voor Brussel, maar het past niet onder de thema's? Dan is er nog een zevende categorie waar je je idee kwijt kunt. Grote uitgewerkte plannen of kleine voorstellen, alle ideeën zijn welkom! Zo brengen we het debat op gang en laten we iedereen meedenken.

Online Stadspiratie-sessies

Wil je graag met andere Brusselaars in gesprek gaan over je ideeën? Dan kun je meedoen aan een online Stadspiratie-sessie op 29 mei (10-12u) of 3 juni (14-16u). Je hebt een pc, laptop, tablet of smartphone met microfoon en een internetverbinding nodig.  Spreek je niet voldoende Nederlands? Laat het ons weten, dan zoeken we een oplossing om je in het Engels of Frans te laten deelnemen. Schrijf je hier in voor 27 mei of 1 juni.

Brussel-workshops

Met 100 vertegenwoordigers van de Brusselaars komen we online samen om in gesprek te gaan over de ideeën die Brusselaars indienden, op 3 juli (voor organisaties)  en 4 juli (voor burgers). Tijdens deze ‘Brussel-workshops’ werken we een aantal ideeën verder uit tot concrete (beleids)voorstellen. Met deze voorstellen gaan we aan de slag.

We zoeken voor de Brussel-workshops mensen die de diversiteit van Brussel weerspiegelen. Daarom zullen we uit alle kandidaten gericht mensen met een verschillend profiel uitnodigen om die mix zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.  Wil je graag deelnemen? Stel je hier kandidaat voor 15 juni.

Ideeën in meerjarenplan

In de laatste fase nemen we ideeën en concrete beleidsvoorstellen op in het meerjarenplan 2021-2025 van de VGC.