FAQ

Waarom moet ik registreren?

Je moet niet registreren om de website te bekijken. Wil je actief deelnemen en je eigen idee indienen? Wil je stemmen op ideeën van anderen? Of ideeën delen via sociale media? Dan moet je wel registreren. Zo kunnen we de bijdragen controleren en je eventueel contacteren over je idee.

Wie kan een registreren?     

Je kan je individueel registreren of als vereniging of organisatie. Wanneer je je registreert als vereniging of organisatie vertegenwoordig je de hele groep.  

Hoe kan ik een profiel maken/registreren?

Registreer je eerst. Kies voor burger of organisatie. Vul je naam en e-mailadres in en maak een wachtwoord. Je krijgt dan meteen een e-mail. Bevestig je e-mailadres door op de link in de e-mail te klikken.

Hoe kan ik een idee indienen?

Registreer je eerst. Ben je al geregistreerd? Log dan in met je e-mailadres en wachtwoord. Klik op een thema en klik daarna op Deel jouw idee Geef je idee een titel en een korte beschrijving.

Ik heb een idee ingediend, wat nu?

Je idee verschijnt niet meteen op het platform. We kijken eerst na of je idee de regels respecteert. Daarna krijg je een mailtje. Daarin staat of je idee al dan niet  gepubliceerd werd.

Als je idee gepubliceerd is, kan je dit idee delen via sociale media. Zo motiveer je anderen om je idee te steunen of zelf een idee in te dienen. Lees meer over de volgende fasen van Stadspiratie.

Hoe stem ik op een idee?

Klik onder het idee dat je goed vindt op ‘Stem op dit idee’. Je kan op zoveel ideeën stemmen als je wil. Maar je kan maar één keer stemmen op een idee. In het gele balkje zie je of je al gestemd hebt op dit idee.

Wat gebeurt er met de ingediende ideeën?

We gaan met zoveel mogelijk ideeën aan de slag. Ideeën die buiten de thema’s van Stadspiratie en de bevoegdheden van de VGC vallen, geven we door aan andere overheden . 

Onderaan de startpagina vind je een overzicht van hoe het Stadspiratie-traject in elkaar zit. Je ziet welke stappen er al gezet zijn en wat er nog gepland is.

Wat doet de VGC met mijn gegevens?

Lees hier ons privacybeleid.